Rem & Co ICT Diensten

Spam mail

Heb je ook zo’n last van spam mail? Krijg je iedere keer weer ongewenste reclame of vreemde e-mails? Sinds het begin van internet zijn ze al aanwezig: spam mails. Ontzettend vervelend, maar hoe kom je hier nou eigenlijk vanaf? Het is niet altijd gemakkelijk om daar helemaal vanaf te komen, wel kunnen wij je op weg helpen en er uiteindelijk voor zorgen dat het een volgende keer wordt voorkomen. Graag vertellen we je in ieder geval alvast wat meer over spam mails en eventuele preventiemaatregelen hiertegen.

Hoe voorkom je spam mail?

Om spam mail te voorkomen is het verstandig om jouw e-mailadres niet online ergens te vermelden. Zelfs eenvoudige berichten op social media met jouw e-mailadres kunnen al gevolgen hebben. Ontvang je een spam mail? Klik dan direct op ‘afmelden’ onderaan de mail. Als je dit elke keer doet, scheelt het in ieder geval al iets qua hoeveelheid spam mail. Heb je te maken met een bedrijf dat je niet helemaal vertrouwt? Gebruik dan eerst een ander e-mailadres, zodat je kunt kijken of je wel of geen spam mail van hen ontvangt. Daarnaast hebben we ook nog een aantal andere tips voor je:

  • Blokkeer afbeeldingen;
  • Zet een spamfilter aan;
  • Blokkeer spam mails;
  • Herken nepmails.

Misschien vraag je jezelf af: hoe herken ik de nepmails? Kijk eerst eens naar onjuiste links. Sommige links beginnen in nepmails niet goed en daar herken je het bijvoorbeeld al aan. Daarnaast kun je ook kijken naar rare bijlagen, onderwerpen, een onpersoonlijke aanhef of een rare afzender.

Last van spam mail?

Heb je ook zo’n last van spam mail? Graag helpen we je daarvan af! Vul hiervoor ons contactformulier in en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Contactinformatie

Rem & Co Services
Bodemanstraat 54
1216 AL Hilversum

035 203 50 01
info@rco-services.nl

Neem contact op
close slider

Contact