Rem & Co ICT Diensten

Virussen

Heb je virussen op jouw computer en weet je niet zo goed wat je hier tegen kan doen? Dat is begrijpelijk. Het kan soms ook zeer onoverzichtelijk worden door bijvoorbeeld veel meldingen, het niet goed werken van programma’s en de vele virusscanprogramma’s die er bestaan. Niets is zo vervelend als getroffen worden door een computervirus. De computer wordt traag, je bent bestanden kwijt of de computer start zelfs helemaal niet meer. Rem & Co zal jouw computer voor je scannen en aanwezige virussen verwijderen.

Welke virusscanner kies jij?

Naast dat wij het virus kunnen verwijderen, adviseren we je ook graag over de juiste virusscanner. Op deze manier weet je zeker dat je goed zit en kun je in de toekomst voorkomen dat het nog een keer gebeurt. Het komt namelijk nog vaak voor dat men geen virusscanner heeft en niet denkt er een nodig te hebben. Een virusscanner installeren is echter zeer aan te raden. Computers krijgen een virus via bijvoorbeeld internet, usb-sticks, cd’s, een spam mail of de modem. Uiteraard zijn er hiernaast nog veel meer wegen waardoor een virus op een computer komt.

Wat is een computervirus?

Wellicht is het alvast belangrijk om je meer te vertellen over wat een virus exact is. Een computervirus is een software die schadelijk is voor jouw computer. Deze software kan zich in een bestand vestigen, bijvoorbeeld het besturingssysteem. Virussen kunnen op elke soort computer komen, maar het meest voorkomend is het besturingssysteem van Microsoft Windows. Veel mensen gebruiken Windows en dat betekent voor hackers een grote doelgroep. Echter is en blijft het belangrijk om te weten dat op elk besturingssysteem een mogelijk virus kan komen. Een computervirus is gevaarlijk, vanwege onder andere de volgende redenen:

  • Het neemt schijfruimte in beslag;
  • De computer wordt langzaam;
  • Documenten en informatie kunnen gewist worden;
  • Er kan gevoelige informatie verspreid worden;
  • De kans op het verliezen van totale controle (over de computer).

Virussen laten verwijderen?

Rem & Co Services staat voor je klaar om virussen te verwijderen van jouw computer en je te adviseren over de preventie van virussen in de toekomst. Neem hiervoor gerust even contact met ons op, door bijvoorbeeld het contactformulier in te vullen.

Contactinformatie

Rem & Co Services
Bodemanstraat 54
1216 AL Hilversum

035 203 50 01
info@rco-services.nl

Neem contact op
close slider

Contact